Historia

Porvoon Mieslaulajat ry:n perustava kokous pidettiin helmikuussa 1946 Porvoon Yhteiskoulun juhlasalissa. Kun kuoron syntysanat kirjoitettiin, olivat kuoron näkyvimpiä puuhamiehiä Tuomo Heikura, Pekka Räikkönen, Paavo Elomaa, Lauri Heiman ja I.K.Vainio. Valitettavasti tämän kokouksen pöytäkirja on vuosien saatossa kadonnut, joten tarkkaa luetteloa kuoron perustajajäsenistä ei ole olemassa.

Porvoon Mieslaulajien ensimmäinen esiintyminen oli 09.10.1946 Porvoon Suomalaiset ry:n 50-vuotisjuhlassa. Ensimmäinen konsertti pidettiin 13.05.1947 Aulis Päiväläisen johdolla. Merkille pantavaa ja rohkaisevaa oli lehti-ilmoitus viikkoa ennen konserttia: ”Loppuunmyyty”.

Porvoon Mieslaulajien historiikki julkaistiin 60-vuotisjulkaisussa 2006.
Lataa tästä pdf-tiedosto (1,2Mt)

Vuosi 2008 jäi kuoron historiaan äänitysten vuotena. Keväällä äänitettiin ”Sulle vain” ja ennen joulua ilmestyi ”Nyt riemuiten tänne” -joululevy.

Keväällä 2009 olimme mukana Porvoon Valtiopäivien 200-vuotisjuhlan esityksessä. Huhtikuussa järjestettiin ”Ihan vaan iltamat!” todella alkuperäisessä ympäristössä, Porvoon VPK-talolla, tarkoituksena elvyttää kadonnutta iltamaperinnettä. Marraskuun lopulla juhlimme 40-vuotista ystävyyttä Viljandilaisen Sakala-kuoron kanssa.

Keväällä 2010 kävimme Budapestissa ja osallistuimme Dorogin kansainväliseen kuorotapaamiseen. Vierailimme myös Unkarin Suomen Suurlähetystössä.

Keväällä 2011 oli vuorossa Miehet Tangon Lumoissa -konserttisarja yhdessä Korson Mieslaulajien, Mäntsälän Mieskuoron ja Tikkurilan Mieskuoron kanssa.

Syksyllä 2011 vietimme 65-vuotisjuhlaa, johon olimme valmistautuneet perusteellisesti ja juhlan kunniaksi panneet parasta päälle.  

Paitsi valokuvauksen tekniikka, ovat miehet ja laulut vaihtuneet vuosien kuluessa...

Kesällä 2012 osallistuimme Italiassa nelipäiväiseen Verona Garda -kuorofestivaaliin. Esiinnyimme Veronassa ja ympäristön pikkukaupungeissa. Matkassa oli mukana myös koko joukko puolisoitamme kokemassa Italian hellettä ja renesanssikaupunkien tunnelmaa.