Laulattaako?

Kuusi syytä liittyä kuoroon

Uudet laulajat ovat tervetulleita 

Kuoro uusiutuu jatkuvasti, kun uusia laulajia liittyy mukaan ja toisia jää pois. Tule ensin tutustumaan ja kokeilemaan. Emme edellytä, että olisit valmis laulaja tai "karaokekunkku", emme myöskään edellytä musiikin teorian osaamista. Tärkeintä on, että sinulla on halu laulaa, kohtuullinen sävelkorva ja rytmitaju. Nuorekkaat tenoriäänet ovat erityisesti tervetulleita. Taiteellinen johtajamme Pekka Itkonen ottaa sinut sydämellisesti vastaan. 

Leirillä Tuomirannassa 2012

Porvoon Mieslaulajat tarjoaa:

  • hyvän harrastuksen
  • paljon ystäviä - iloisia laulajaveljiä
  • innostavia musiikkielämyksiä
  • palkitsevia haasteita
  • konsertteja ja muita esiintymisiä
  • matkoja

Soita Pekalle tai muille  yhteyshenkilöillemme tai tule suoraan keskiviikkona harjoituksiin klo 18.00 Linnajoen koululle, Edelfeltin Bulevardi 2 (kartalla tässä - mutta älä erehdy viereiseen Keskuskouluun). Parkkipaikka löytyy koulun ja urheiluhallin väliltä. Käy sisään koulun pääovesta muiden kuorolaisten mukana. 

Tiesitkö tämän 

Tuomas Eerola, Jyväskylän yliopiston musikkitieteiden professori, viittaa mm brittiläiseen tutkimukseen, jossa havaittiin seuraavia ilmiöitä kuoroissa laulavien henkilöiden mielessä:
-  positiiviset mielialavaikutukset,
-  keskittynyt toiminta, joka estää huolien pohtimisen,
-  syvähengitys, joka vähentää ahdistumista,
-  sosiaalinen yhteenkuuluvuuden tunne,
-  uuden oppiminen
-  sitoutuminen säännölliseen toimintaan.

Eerola: "Kovasti aihetta tälläkin hetkellä tutkitaan ja useimmat vetoavat juuri sosiaalisuuteen liittyviin tekijöihin. Tästä selitystavasta lienee maineikkain Markku T. Hyyppä, joka on sivunnut kuorojen tuottamaa hyvinvointia useissa tutkimuksissaan (2003, 2007), joissa keskeiseksi tekijäksi on nostettu sosiaalinen pääoma."

Lisää tietoa Tuomas Eerolan blogista.

Ota yhteyttä